Carincone en omgeving verkennen

Agriturismo Carincone ligt midden in de natuur en is aan alle zijden omgeven door glooiende heuvels met akkerland en bossen. In de verte zijn de bergen van de Apennijnen te zien. Op de heuvels voor ons, zijn regelmatig verschillende dieren te zien zoals herten, zwijnen, vossen, valken en hazen. De lokale bevolking zegt dat hier ook wolven voorkomen. Die hebben wij hier nog nooit gezien.

Op verschillende plaatsen in de directe omgeving van Carincone kunnen mooie wandelingen worden gemaakt of men kan mountainbiken. Onderweg zijn er leuke restaurantjes, vaak met een adembenemend uitzicht en waar veelal lokale lekkernijen worden geserveerd.

Feesten

Vanaf mei tot november worden er in het gehele gebied lokale feesten georganiseerd, de zogenaamde sagra’s. Zo’n feest staat meestal in het teken van een voedingsmiddel, bijvoorbeeld truffel, tagliatelle, wijn, karbonade e.d. Dit zijn gezellige feesten waarbij het desbetreffende voedingsmiddel in de spotlight staat en er volop kraampjes zijn die dit verkopen in allerlei variëteiten. Daarnaast is er lokale muziek en dans. Dit zijn de ontmoetingsplaatsen waar jong en oud is vertegenwoordigd voor een gezellig feest.

Pergola

De plaats Pergola stamt uit de Middeleeuwen. Het is een gemeente in de Italiaanse provincie Pesaro-Urbino (regio Le Marche) en telt circa 7000 inwoners. Het grenst aan de volgende gemeenten: Arcevia (AN), Cagli, Fossombrone, Fratte Rosa, Frontone, San Lorenzo in Campo, Sassoferrato (AN), Serra Sant’Abbondio.

De oppervlakte bedraagt 113,5 km², de bevolkingsdichtheid is 60 inwoners per km². De stad is vooral bekend vanwege de vondst van de Bronzi Dorati, een verguld bronzen beeldengroep uit de periode 50 voor Chr. tot 30 na Chr., nu tentoongesteld in het lokale museum. Pergola heeft mooie middeleeuwse gebouwen, gezellige kleine dorpswinkeltjes (bakker, slager e.d.), een supermarkt en leuke kleine straatjes met panoramische doorkijkjes. Iedere zaterdagmorgen is er een gezellige markt waar vele streekproducten worden verkocht. Dit is de plaats waar de lokale bevolking elkaar ontmoet. En zo ontstaan er opstoppingen waar allerlei nieuws op zijn Italiaans wordt uitgewisseld.

Montaiate is de naam van de streek waaronder ook Carincone valt. Vroeger stond er op de heuvel van Montaiate het kasteel Castello La Rocca van waaruit het gebied geregeerd werd. Helaas is dit kasteel vervallen tot ruïne, maar de mooie grondvesten zijn nog goed te zien. Volgens de laatste berichten is het kasteel gekocht en misschien wordt het vanaf nu beschermd. Er is een mooie wandeltocht naar het kasteel van Montaiate.

Frontone

FrontoneFrontone heeft een heel mooi kasteel Castello di Frontone, dat goed behouden is gebleven. Hier worden rondleidingen gegeven. Het ligt bovenop een berg, en in het dorpsstraatje wat er naartoe leidt bevinden zich enkele goede restaurants en een geweldige ijssalon. De lokale bevolking gaat hier ‘s avonds regelmatig naartoe om even een ijsje te eten, en dan ook te genieten van het prachtige uitzicht.

De Monte Catria is de hoogste berg in deze regio, bijna 1800 meter. Bovenop staat een kruis en een gedenkplaat. Het uitzicht bovenop de Monte Catria is spectaculair.

Op deze berg lopen koeien en paarden los. Vanaf deze plek zijn verschillende mooie uitgezette wandeltochten te maken. De Monte Catria is de enige berg in deze omgeving met een skipiste en een skilift.Carincone en omgeving

Halverwege de Monte Catria is een oud klooster gelegen, “Fonte Avellana“. Dit klooster is nog steeds in gebruik, en hier is een leuke rondleiding te maken. Het klooster is prachtig gelegen en het
uitzicht is adembenemend.Carincone en omgeving

Het klooster beschikt over een winkel, waar men lokale klooster producten kan kopen. Bijvoorbeeld een leuke trattoria met verschillende wijnen of likeuren die door de bewoners van het klooster zijn gedistilleerd.


Kust

De Adriatische kust is makkelijk bereikbaar, en ligt op een half uurtje rijden van Agriturismo Carincone. Het eerste dorpje dat men tegenkomt is Marotta.
Hier is het nog weinig toeristisch. Dit gezellige plaatsje heeft de charme van de kleinschaligheid. U kunt hier uitstekend verse vis eten in een van de vele visrestaurants. Carincone en omgevingMarotta heeft verder mooie zandstranden met af en toe een stukje kiezelstrand. Er zijn verschillende plekken waar men strandstoelen verhuurt, maar ook genoeg rustiger plekken.

Als u het liever wat toeristischer zoekt is dat mogelijk in Senigallia, een leuke badplaats met mooie zandstranden, op ongeveer 40 km afstand. Hier kunt u heerlijk langs de boulevard flaneren in mooie kledij. In de zomer worden er regelmatig feesten of gezellige braderieën georganiseerd.

Kortom, u vindt in de directe omgeving van Agriturismo Carincone vele mogelijkheden voor een geslaagde vakantie. Als u meer informatie en tips wilt van bezienswaardigheden kunnen wij u daar alles over vertellen wanneer u bij Agriturismo Carincone bent aangekomen.