Landschappen van Le Marche

Kust

Kustlijn Le MarcheDe landschappen van Le Marche kennen een grote variatie. De kustlijn is bijna 180 kilometer lang. Hij wordt onderbroken bij Ancona door het nationaal park ‘Monte Conero‘. Hier vindt u steile kalkrotsen met intieme strandjes. Verderop langs de kust zijn uitgestrekte zand- en kiezelstranden waar u kunt genieten van een dagje zon en zee. De bekendste stranden in de buurt zijn: Porto san Giorgio, San Bernedetto del Tronto en Grottamare.

Heuvels

Landschappen van Le MarcheHet landschap tussen de hoge bergen en de kust is sterk heuvelachtig. Dit deel van Le Marche is als een lappendeken; vol wijn-, olijf- en fruitgaarden, zonnebloemen en korenvelden. Deze omgeving leent zich uitstekend voor tochten met de fiets, de motor of de auto. Rustige kronkelweggetjes met prachtige vergezichten leiden u van het ene naar het andere middeleeuwse stadje, met op elke hoek van de straat een bar of een gelateria…

Bergen

Monti SibilliniIn de omgeving van Agriturismo Carincone liggen vier nationale parken. Het dichtstbijzijnde nationaal park is de ‘Monti Sibillini‘. De hoogste berg hier is de Monte Vettore (2.476m). Midden tussen de bergtoppen ligt de Piano Grande. Letterlijk: de grote vlakte. Het is een indrukwekkend gezicht, zeker als in het voorjaar de vlakte kleurt met duizenden bloemen. De Monti Sibillini is het hele jaar door een prachtig klim- en wandelgebied! In de winter is dit park schitterend met zijn witte toppen, afgetekend tegen de heldere blauwe lucht. Er is dan volop gelegenheid voor het maken van winterwandelingen en skitochten. Hetzelfde geldt voor het nationaal park ‘Gran Sasso e Monti della Laga’. Bij helder weer ziet u de majestueuze Corno Grande (2.912m) vanaf bijna elke plek in Le Marche. Het natonaal park ‘Gola della Rossa e di Frasassi‘ is naast zijn berglandschap bekend om zijn imposante druipsteengrotten die u op verschillende manieren kunt ontdekken: van een eenvoudige groepsexcursie tot spannende speleotochten.