Routes en reismogelijkheden

Op onderstaande kaart vindt u de locatie van Agriturismo Carincone in Le Marche. Wilt u meer overzicht, dan kunt u inzoomen of uitzoomen met behulp van de + of – toets.
Het adres is: Via Montaiate 52, 61045 Pergola, Italië, provincie Pesaro-Urbino (PU). Klik hier voor meer uitgebreide adresgegevens.

Met de auto / motor

Reist u met de auto, dan heeft u de keuze uit verschillende routes vanuit Nederland of België. Via Frankrijk, door Zwitserland of door Oostenrijk. De afstanden ontlopen elkaar niet zoveel, dus in drukke tijden heeft u alternatieven. De snelste route is meestal via Zwitserland. De afstand naar Agriturismo Carincone vanuit Utrecht is ongeveer 1.500 Km.  Houdt u er rekening mee dat zowel in Frankrijk als in Italië tol wordt geheven op de snelwegen en dat in Zwitserland en Oostenrijk een Autobahn vignet nodig is. Om wachttijden bij de grens te voorkomen, is het raadzaam een Autobahn vignet van te voren bij bijvoorbeeld een ANWB-kantoor aan te schaffen.

Met het vliegtuig

Reist u comfortabel met het vliegtuig, dan heeft u de keuze uit verschillende vliegvelden in de omgeving. Zie onderstaande tabel voor de dichtstbijzijnde luchthavens vanaf Agriturismo Carincone. Het vliegveld Ancona Falconara is de meest gebruikte toegang tot Le Marche.

LUCHTHAVENAFSTAND
Ancona - Falconara90 km
Rimini - Federico Fellini100 km
Bologna - Guglielmo Marconi215 km
Pescara - d'Abruzzo260 km
Roma - Ciampino270 km
Roma - Fiumicino295 km
Op Ancona en Pescara vliegen vooral budgetmaatschappijen, meerdere keren per week. Zie bijv. bij Lowcostairlines. De ticketprijzen zijn relatief goedkoop, zeker bij vroeg boeken. Goede en goedkope verbindingen biedt Ryan Air. Met de vluchten Weeze-Ancona en Eindhoven – Pescara bent u binnen anderhalf uur ter plekke. Rome is bereikbaar vanuit meer dan honderd bestemmingen over de hele wereld met vooral lijnvluchten. Enkele voorbeelden van vluchten van vliegtuigmaatschappijen zijn onderstaand weergegeven. Uiteraard zijn er nog meer vliegtuigmaatschappijen die in verschillende perioden en met verschillende prijzen vluchten aanbieden. Om uw vlucht te boeken is het aan te bevelen om bijvoorbeeld via TixCheapTickets of Vliegtickets de voordeligste vluchten en de laatste actuele heen- en terugreis te selecteren.
Bij Parkos kunt u aanbieders van parkeerplaatsen bij de hieronder genoemde luchthavens vergelijken en een parkeerplaats boeken.

Met RYANAIR
van Eindhoven
van Düsseldorf - Weeze

van Frankfurt - Hahn
naar Roma - Ciampino
naar Ancona - Falconara
naar Rome - Ciampino
naar Pescara - d'Abruzzo
Met EasyJet
van Amsterdamnaar Roma - Fiumicino
Met Transavia
van Rotterdamnaar Roma - Fiumicino
Met AirBerlin
van Düsseldorfnaar Rimini - Federico Fellini
naar Roma - Fiumicino
Met KLM
van Amsterdam
naar Ancona - Falconara
naar Bologna - Guglielmo Marconi
Daarnaast is het huren van een auto zeer aan te bevelen. Een huurauto is een makkelijke manier om Le Marche te verkennen en om van het vliegveld naar Carincone te komen. In de aankomsthal van de vliegvelden Ancona Falconara, Pescara di Abruzzo en Rome Aeroporto di Fiumicino bevinden zich de counters van verhuurmaatschappijen als AvisBudget, Europcar, Hertz en Sixt. Bij HolidayCars huurt u voordelig een auto in Italië, van een van deze en nog veel meer autoverhuurders. Ook de autoverhuur programma’s van AutohurenAutoeurope en Happycar bieden deze mogelijkheid. Het meest handig en voordeligst is het om uw huurauto gelijktijdig te boeken bij uw vliegticket.

Met de trein

Een goed alternatief voor een lange autorit is de autoslaaptrein. U komt uitgerust op uw bestemming en beschikt toch over uw eigen auto. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen en veel bagage. De autoslaaptrein is erg populair, dus het is aan te raden vroeg te boeken. Er rijdt van medio juni tot en met begin september een autoslaaptrein van Düsseldorf naar Livorno. Dit is ter hoogte van Ancona maar dan aan de westkust. Vanaf daar is het nog circa 410 kilometer naar Carincone.
Meer informatie treft u op Autotrein Italië. Eveneens vertrekt er elke week vanuit Düsseldorf een autoslaaptrein naar Verona van de Deutsche Bahn. Deze is goedkoper. Vanaf daar is het nog circa  350 kilometer naar Carincone. Meer informatie over deze autoslaaptrein vindt u op Dbautozug.