DSCF7100 4 1

Uitstapjes

Er zijn in de directe omgeving van Agriturismo Carincone vele mogelijkheden voor een geslaagde vakantie. In elk appartement vindt u een map met uitgebreide informatie en tips over talloze bezienswaardigheden, dichtbij en verder weg. Hieronder een kort overzicht van wat u rondom Carincone kunt zien.

Montaiate

Het gebied rondom Carincone heet Montaiate. Het bestaat uit glooiende heuvels met akkerland en bossen. In de verte, in het westen, zijn de bergen van de Apennijnen te zien. Op de heuvels voor ons zien we regelmatig herten, wilde zwijnen, vossen, hazen en valken. In de directe omgeving zijn mooie wandelingen uitgezet en u kunt er ook mountainbiken. In de dorpen vindt u leuke restaurantjes, vaak met een prachtig uitzicht, waar veelal lokale lekkernijen worden geserveerd. Vanaf mei tot november worden er in het gehele gebied lokale feesten georganiseerd, de “sagra’s”. Zo’n sagra staat meestal in het teken van een culinaire specialiteit, bijvoorbeeld truffel, tagliatelle, wijn, karbonade e.d. Dit zijn gezellige feesten waarbij het desbetreffende voedingsmiddel in de spotlights staat en er volop kraampjes zijn die dit verkopen in allerlei variëteiten. Daarnaast is er lokale muziek en dans. Dit zijn de plaatsen waar jong en oud elkaar ontmoeten voor een gezellig feest.

Pergola

Het plaatsje Pergola, op 10 km afstand van Carincone, telt ruim 6000 inwoners en is vooral bekend geworden door de “Bronzi Dorati”, een verguld bronzen beeldengroep uit de periode 50 voor tot 30 na Chr. U kunt ze nu bekijken in het plaatselijke museum. Pergola heeft mooie middeleeuwse gebouwen, gezellige kleine dorpswinkeltjes (bakker, slager e.d.), drie supermarkten en leuke kleine straatjes met panoramische doorkijkjes. Iedere zaterdagmorgen is er een gezellige markt waar veel streekproducten worden verkocht. Dit is de plaats waar de lokale bevolking elkaar ontmoet. En zo ontstaan er ‘opstoppingen’ waar allerlei nieuws op zijn Italiaans wordt uitgewisseld.

Frontone

Het plaatsje Frontone, op 8 km van Carincone, heeft een heel mooi kasteel dat goed bewaard is gebleven: Castello di Frontone. Het ligt bovenop een berg, en in het straatje dat er naartoe leidt bevinden zich enkele goede restaurants en een geweldige ijssalon. De bewoners gaan hier ‘s avonds regelmatig naartoe om even een ijsje te eten en dan ook te genieten van het prachtige uitzicht. U kunt het kasteel bezoeken op zaterdag en zondag, in augustus elke dag.

Serra Sant’Abbondio

Dit is een heel sfeervol dorpje op ± 5 km afstand van Carincone. Door een oude stadspoort komt u in de hoofdstraat, met gevels in verschillende kleuren. Op een pleintje naast de hoofdstraat is een café met terras. De espresso is er uitstekend en spotgoedkoop. Ook dit dorp ligt op een heuvel en vanuit de hoofdstraat zijn er prachtige doorkijkjes naar het landschap beneden.
In de tweede week van september is er een feest ter ere van de patroonheilige Sant’Abbondio. Op zondag wordt er een wedstrijd gehouden met ganzen en hun begeleiders als deelnemers: de Palio della Rocca. De dorpen in de omgeving brengen hun eigen gans mee en de begeleiders, in historische kledij, sporen hun gans aan (met geluiden en gebaren – aanraken is verboden) om als eerste over de finish te komen. Er is een aparte race met kinderen als begeleiders. De wedstrijd wordt opgeluisterd door drumbands, vendelzwaaiers en zwaardvechters.

Fonte Avellana

Even buiten Serra Sant’Abbondio ligt een oud klooster, Fonte Avellana. Het is nog steeds in gebruik en er is een leuke rondleiding te maken. Het klooster is prachtig gelegen en het uitzicht is adembenemend. Op het terrein is een winkel waar men lokale producten kan kopen. Bijvoorbeeld verschillende wijnen of likeuren die door de bewoners van het klooster zijn gedistilleerd. Op de parkeerplaats staat een bord met uitleg over de wandelroutes naar de Monte Catria. Als u naar de Monte Catria rijdt, ziet u even buiten het klooster een familierestaurant met een uitstekende Italiaanse keuken.

Monte Catria

Op 30 km van Serra Sant’Abbondio ligt De Monte Catria, met 1702 meter de hoogste berg in de omgeving van Carincone. De berg maakt deel uit van de centrale Apennijnen. Bovenop staat een kruis en een gedenkplaat. Er is een parkeerplaats niet ver onder de top, met daarbij een restaurant en een kinderspeelplaats. Het uitzicht is er schitterend. Koeien en paarden lopen er los en er zijn mooie uitgezette wandelingen te maken.

De Adriatische kust

De kust ligt op 40 km van Carincone en is makkelijk bereikbaar. De eerste plek aan de kust is Marotta, een gezellig plaatsje met de charme van de kleinschaligheid. Hier zijn afwisselend zand- en kiezelstranden, en u kunt hier uitstekend verse vis eten in een van de vele visrestaurants. Er zijn verschillende plekken waar men strandstoelen verhuurt, maar ook genoeg rustiger plekken die vrij toegankelijk zijn.
Iets verder en meer toeristisch is Senigallia, een leuke badplaats met mooie zandstranden. Hier kunt u heerlijk langs de boulevard flaneren. In de zomer worden er regelmatig feesten of gezellige braderieën georganiseerd.
Een wat grotere plaats is Fano, een historische stad met een mooi oud centrum met leuke winkeltjes en restaurantjes. De stranden zijn breed en voornamelijk zand.

Nationaal park “Gola della Rossa e di Frasassi”

Dit natuurpark is naast zijn berglandschap bekend om zijn imposante druipsteengrotten die u op verschillende manieren kunt ontdekken: van een eenvoudige groepsexcursie tot spannende speleotochten.

Scroll naar boven