DSCF7162 bewerkt 1 scaled

Le Marche

Klimaat

De regio Marche, met als hoofdstad Ancona, heeft een heel prettig klimaat. Het is een van de regio’s van Italië die gemiddeld de meeste zonuren tellen. In de winter is het vaak zonnig met temperaturen tussen de 3 en 9℃. In april stijgt de temperatuur naar 18℃, met uitschieters naar boven. In de zomer is de minimale temperatuur 20℃. Het wordt dan heerlijk warm. In het naseizoen schommelt de temperatuur tussen de 15 en 22℃. Het gemiddelde aantal zonuren per dag is in januari 3 uur, in april 6, in juli 10 en in oktober uur per dag. De maanden mei, juni en september zijn de meest ideale maanden om Le Marche te bezoeken. De temperatuur schommelt dan tussen de 23 en 26℃ en het is overal rustig. In juli en augustus wordt het gemakkelijk 30℃ en het kan dan ook druk zijn, maar toch nooit overvol. En in de berggebieden waait altijd een fris windje. Het natste seizoen is van half februari tot begin april en in het naseizoen van november tot half december.

Klik hier voor het weer in Le Marche en hier voor de weervoorspelling van Pergola.

Steden

Le Marche bezit diverse middelgrote steden; de vijf voornaamste zijn Urbino, Ascoli Piceno, Ancona, Pesaro en Macerata. Urbino, gelegen in het noorden, is wellicht de meest interessante stad. Het is een juweel uit de renaissancetijd die bijna onaangetast hetzelfde is als in de 15e eeuw. Macerata ligt in het zuiden en landinwaarts en is bekend vanwege zijn vele operaconcerten en evenementen. Kastelen zult u onder andere aantreffen in de plaatsen San Leo, Mondavio, Toletiono, Sassocorvara en Senigallia.

Als u meer informatie en tips wilt van bezienswaardigheden kunnen wij u daar alles over vertellen.

Eten en drinken

Door het landelijke en weinig toeristische karakter van de streek zult u hier weinig of geen grote commerciële restaurants aantreffen, maar wel kleine restaurants, trattoria’s of pizzeria’s. De meeste gerechten worden bereid met de traditionele ingrediënten uit de regio. Als u vraagt naar ‘la specialità della casa’, zult u verrast worden met de meest uiteenlopende en bijzondere gerechten die u anders nooit zou proeven.

Een van de bekendste droge witte wijnen uit Italië, en de trots van Le Marche, is de Verdicchio, gemaakt van een locale druif met dezelfde naam. De twee DOC wijnen (Denominazione di Origine Controllata) zijn: Verdicchio dei Castelli di Jesi en Verdicchio di Matelica. Er zijn ook uitstekende rode wijnen zoals Rosso Conero, gemaakt van de Montepulciano druif, of Rosso Piceno, beter bekend als Rosso Piceno Superiore.

Reizen

In Le Marche maar ook in andere delen van Italië zijn talloze leuke, zonnige en interessante bestemmingen te vinden. U kunt Agriturismo Carincone kiezen als eindbestemming van uw vakantie of als tussenstop op weg naar het zuiden. Op https://www.reischeck.nl/italie/ vindt u alle informatie om uw reis goed voor te bereiden.

Scroll naar boven