Le Marche als vakantiegebied

Le Marche/De Marken

Le MarcheDe naam “Marche” vindt zijn oorsprong in het Oudgermaanse woord MARKA. Dit betekende grens, grensgebied. Rond de 11de eeuw eindigde het Heilig Roomse Rijk waar nu de regio Marche is. De grensgebieden van dat rijk kregen toen de namen van Marca di Ancona, Marca di Fermo en Marca di Camerino. Een verzameling van meerdere grensgebieden, dus Le Marche.

Een vakantie naar dit gebied is het beste wat u kunt doen als u het echte Italië wilt ontdekken. Le Marche (De Marken) is een regio in het midden en oosten van Italië aan de Adriatische Zee en de ‘Monti Sibillini’ en volgens de Italianen zelf vormt Le Marche de brug tussen het noorden en zuiden. In Le Marche vindt u de perfecte mix tussen rust, ruimte, cultuur, culinaire hoogstandjes en enorme gastvrijheid. Dit alles temidden van een zeer mooie, afwisselende natuur en meer dan honderd bijzondere stadjes die stuk voor stuk zeer de moeite waard zijn om te bezoeken.

Toerisme

De regio Le Marche begint zich op toeristisch gebied (agriturismo) versneld te ontwikkelen. Toch kunnen de bezoekers hier nog het ‘echte’ Italië vinden, zonder massatoerisme. Als dat is wat u zoekt, is Le Marche de ideale provincie voor u. Pesaro_urbino_mapIn Europa zijn maar weinig regio’s die beschikken over een nog onaangetaste natuur, stranden en historische steden. Deze regio heeft nog vele prachtig bewaard gebleven plekjes om te ontdekken.
Het aantal avontuurlijke reizigers dat de regio bezoekt, is enorm gegroeid. Dit komt omdat deze provincie het hele jaar door genoeg te bieden heeft. U kunt er meesterwerken van renaissancekunst en architectuur ontdekken, maar ook wandelen door de ongerepte natuur en de bergen. Er kunnen diverse sportactiviteiten beoefend worden, maar u kunt ook vissen in diverse haventjes of lekker luieren aan het strand.

Klimaat

klimaat-le-marcheLe Marche kent een zeer aangenaam klimaat. De winterperiode kent veel zonnige dagen met temperaturen tussen de 3 en 9 graden. In april stijgt de temperatuur naar 18 graden, met uitschieters naar boven. In de zomer is de minimale temperatuur 20 graden. Het wordt dan heerlijk warm. In het naseizoen schommelt de temperatuur tussen de 15 en 22 graden. Le Marche behoort tot de regio’s van Italië die gemiddeld de meeste zonuren tellen. Het gemiddelde aantal zonuren per dag is in januari 3 uur, in april 6, in juli 10 en oktober uur per dag.

Klik hier voor het weer en de (14-daagse) weervoorspelling in Le Marche en hier voor het weer en de (14-daagse) weervoorspelling van Pergola.